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Verschiedene Biere

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Anders Ale

Anders Ale ist eine kleine Brauerei in Lübeck. Gegründet wurde sie 2018 von Maximilian Anders.

So gut wie nichts

Mal etwas ehrliches genießen und trotzdem keinen Kater haben wollen? Unser alkoholfreies Pale Ale ist das richtige für euch! (Zitat Anders Ale)

Brauerei Anders Ale
Typ alkoholfreies Pale Ale
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 97 kJ bzw. 23 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 5,3 g in 100 ml
  davon Zucker 0,3 g in 100 ml
Zutaten Wasser, Gerstenmalz, Weizenmalz, Hopfen, Hefe

Das Bier hatte eine gelbe Farbe, eine dezente Nase, dezente Hopfennoten, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße, leicht malzig, dezente Hopfennoten, eine moderate bis kräftige Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Gerade noch sehr lecker. (2021)

Piek Fein

Brauerei Anders Ale
Typ Double IPA
Alkohol 8,0 % Vol.
Hopfen Cascade, Comet
Zutaten Wasser, Gerstenmalz, Weizenmalz, Hopfen, Hefe

Das Bier hatte eine goldgelbe bis bernsteinartige, trübe Farbe, eine feine Nase, etwas fruchtig würzige Hopfennoten, am Gaumen vollmundig mit dezenter bis feiner Süße, fruchtig würzige Hopfennoten, eine kräftige Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Sehr lecker. (2022, getrunken auf dem Craft Beer Day in Norderstedt)


Schultenbräu

Schultenbräu ist eine Handelsmarke von Aldi.

Pilsener Frischer würziger Pilsgenuss

Brauerei Schultenbräu
Typ Pilsner
Alkohol 4,9 % Vol.
Energie 169 kJ bzw. 40 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 2,8 g in 100 ml
  davon Zucker <0,5 g in 100 ml
Zutaten Wasser, Gerstenmalz, Hopfenextrakt

Das Bier hatte eine goldgelbe Farbe, eine feine Nase, dezente Hopfennoten, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße, malzig, dezente Hopfennoten, eine moderate Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein Bier mit merkwürdigem Aroma, ganz lecker. Nach meinem teuersten Bier, dem Schorschbock 57 % nun mein billigstes Bier, muss man nicht haben, ausgetrunken habe ich es nicht. (2021)

Pilsener Würziger Pilsgenuss

Brauerei Schultenbräu
Typ Pilsner
Alkohol 4,9 % Vol.
Energie 169 kJ bzw. 40 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 2,8 g in 100 ml
  davon Zucker <0,5 g in 100 ml
Zutaten Wasser, Gerstenmalz, Hopfenextrakt

Das Design hat sich geändert und es nicht mehr frisch würzig sondern nur noch würzig.

Das Bier hatte eine goldgelbe Farbe, eine feine Nase, leicht malzig, dezente Hopfennoten, am Gaumen vollmundig mit dezenter bis feiner Süße, leicht malzig pappig, dezente Hopfennoten, eine dezente bis moderate Bitterkeit und mittleren Nachhall. Ein alsolut langweiliges Bier, ganz lecker. (2024)

Winterbock Kräftig Malzig Vollmundig

Brauerei Schultenbräu
Typ Bockbier
Alkohol 7,0 % Vol.
Energie 241 kJ bzw. 57 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 3,7 g in 100 ml
  davon Zucker <0,5 g in 100 ml
Zutaten Wasser, Gerstenmalz, Hopfen

Das Bier hatte eine dunkelbraune Farbe, eine feine Nase, sehr dezente Röstnoten, am Gaumen vollmundig mit feiner Süße, leicht malzig, dezente Röstnoten, dezente Hopfennoten, eine dezente Bitterkeit und mittleren Nachhall. Ein langweilig süßes Bier, ganz lecker. (2024)

Malztrunk 0,0 % Erfrischender Malztrunk Alkoholfrei

Brauerei Schultenbräu
Typ Malzbier
Alkohol 0,0 % Vol.
Energie 196 kJ bzw. 46 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 11,0 g in 100 ml
  davon Zucker 7,5 g in 100 ml
Zutaten Wasser, Gerstenmalz, Glucose-Fructose Sirup, Kohlensäure, Farbstoff: Ammoniak Zuckerkulör, Hopfenextrakt

Das Bier hatte eine dunkelbraune Farbe, eine feine Nase, malzig, am Gaumen vollmundig mit feiner Süße, malzig, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Gerade noch sehr lecker. (2024)


Brouwerij De Troch

Die Brouwerij De Troch ist eine Brauerei in Wambeek in Belgien.

Oude Gueuze Cuvee

    

Brauerei Brouwerij De Troch
Typ Gueuze
Alkohol 5,5 % Vol.

Das Bier hatte eine gelbe, leicht trübe Farbe, eine feine Nase, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leichter Säure, ein feines Aroma, dezentes Holz, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Sehr lecker. (2021, getrunken in der Oorlam Bar)


Brouwerij 3 Fonteinen

Die Brouwerij 3 Fonteinen ist eine Brauerei in Lot in Belgien.

Cuvee Armand & Gaston 20.03.19

54th blend of the 2018-2019 season. This particular Cuvée Armand & Gaston has been blended with lambics from 8 different barrels and originating from 9 different brews. At the moment of bottling, the average age of the blend was 20 months = 40% young 32% 2-year old 20% 3-year old.

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Alkohol 7,4 % Vol.

Das Bier hat 100/96 ratebeer Punkte.

Das Bier hatte eine goldgelbe bis bernsteinartige, leicht trübe Farbe, eine feine Nase, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, ein feines Aroma, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein feines aromatisches Lambik, sehr lecker. (2021, getrunken in der Oorlam Bar)

Oude Geuze Cuvee Armand & Gaston n°5 19/20

3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston Vintage is a blend of one-, two-, and three-year old lambikken. Instead of releasing them after minimum six months of bottle conditioning, the vintage series have been cellared for at least three years up to even five years and longer before being released. For an Oude Geuze to become a Vintage, it features characteristics that are unique, sometimes surprising or outspoken. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Assemblage 5
Saison 19/20
Alkohol 5,5 % Vol.

Das Bier hat 100/97 ratebeer Punkte.

Das Bier hatte eine bernsteinartige, leicht trübe Farbe, eine feine Nase, leicht fruchtig, etwas wilde Hefe, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, leicht fruchtig, wilde Hefen, leicht herb, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein komplexes Lambic, sehr lecker. (2023, getrunken bei Beyond Beer)

Oude Kriek n°80 19/20

For this Oude Kriek, we macerated sour cherries for almost nine month on twe yearsold lambic and on an oak barrel. We blendet with some jonge lambic before bottling. The final fruit intensity amounts up to 375 grams of sour cherriesper litre of Oude Kriek. With more than a year of bottle conditioning, the weighted average age of this blend will range around 30 months upon release. 100 % 3 Fonteinen brewed lambic. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Assemblage 80
Saison 19/20
Alkohol 6,8 % Vol.

Das Bier hatte eine hellrote Farbe, eine feine Nase, dezent fruchtig (Kirsche), am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und etwas Säure, leicht fruchtig, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Sehr lecker aber die Kirsche blieb sehr dezent. (2023, getrunken bei Beyond Beer)

Speling van het Lot XVIII.ii Single Wood German Oak

This series of eight Spelingen van het Lot feature the ageing of the same lambikken on different wooden barrels. The lmbikken come off two different brews, fully crafted with cereals sourced from our cereal collective and fully organic. The different wood types used are: American oak, German oak, acacia, the combination of German oak and acacia, chestnut, ash, cherry and mulberry. This bottle features the German oak and was handbottled on 510 bottles. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Alkohol 6,7 % Vol.

Das Bier hatte eine bernsteinartige, leicht trübe Farbe, eine feine elegante Nase, dezent fruchtig, dezentes Holz, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, ein feines elegantes Aroma, eine dezente bis moderate Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein elegantes komplexes Lambic, sehr lecker, Klasse. (2023, getrunken bei Beyond Beer)

Speling van het Lot XVIII.iv Single Wood Chestnut

This series of eight Spelingen van het Lot feature the ageing of the same lambikken on different wooden barrels. The lmbikken come off two different brews, fully crafted with cereals sourced from our cereal collective and fully organic. The different wood types used are: American oak, German oak, acacia, the combination of German oak and acacia, chestnut, ash, cherry and mulberry. This bottle features the chestnut wood and was handbottled on 486 bottles. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Alkohol 6,8 % Vol.

Das Bier hatte eine bernsteinartige Farbe, eine feine elegante Nase, dezent fruchtig, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, feine fruchtige Aromen, leicht herb, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein elegantes komplexes Lambic, sehr lecker, Klasse. (2023, getrunken bei Beyond Beer)

Druif D Riesling n°50 21/22

For this DRuit, we macerated Riesling grapes from Harth & Harth, Rheinhessen, Germany. Maceration took five months and we used two- and three-year old lambikken only. Afterworth we blendet with three years old lambikken and very young lambikken for balance and bottle fermntation. In total, we used lambikken originating from four different barrels and ten different brews. The weighted average age of the blend is almost 22 months. The final fruit intensity is 500 grams of Riesling grapes per litre of finished Druif. 100 % 3 Fonteinen brewed lambic. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Assemblage 50
Saison 21/22
Alkohol 8,1 % Vol.

Das Bier hatte eine goldgelbe, leicht trübe Farbe, eine feine Nase, fein fruchtig, dezentes Holz, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, ein feines fruchtiges Aroma, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein schönes komplexes Lambic, sehr lecker. (2023, getrunken bei Beyond Beer)

Speling van het Lot X.x Druif: Cabernet Cortis

While experimenting with grapes, we have always had in mind to put the emphasis on fruitiness while balancing the nuances of the cepages, and the characteristics of our traditional lambik. While Cabernet aromas and taste can be on the peppery side and green-bell-pepper-forward, we find that this Speling feature these characteristics in a subtle way. Beginning of October 2019, we started macerating a good 200 kilos of Cabernet Cortis grapes on young lambik in an ex Bordeaux barrel. We let it sit for a good four and a half months before blending it with a bit of other young lambik. Final fruit intensity is at 548 grams of must per litre of druivenlambik. 100 % 3 Fonteinen. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Alkohol 8,4 % Vol.

Das Bier hatte eine bräunlich rote Farbe, eine feine Nase mit feiner eleganter Frucht, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, ein feine Frucht, eine leichte herbe (etwas astringierende Tannine), eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein schönes komplexes Lambic, sehr lecker. (2023, getrunken bei Beyond Beer)

Zenne y Frontera

3 Fonteinen Zenne y Frontera is a unique creation of Armand Debelder and maitre sommelier Andy De Brouwer. This natural millesime beer is a blend of young traditional lambics that have aged on forty-year-and-older authentic Oloroso, Amontillado and/or Pedro Ximenez sherry casks. Zenne y Frontera is the perfct symbiosis of a few stubborn characters, a lot oif wild ideas, a vast palette of aromas and two beautifiul regions! (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Alkohol 6,7 % Vol.

Das Bier hatte eine bernsteinartige, leicht trübe Farbe, eine feine elegante Nase, fein fruchtig, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und pikanter Säure, eine feine Frucht, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein schönes komplexes Lambic, sehr lecker, Klasse. (2023, getrunken bei Beyond Beer)

Perzig Rood 21/22 Blend 20

For this Perzik, we macerated red O’Henry peaches for almost five months in two-, three- and four-year old lambics. And we blended with even more four-year old lambics. This makes the weighed average of the complete blend clock in at almost 34 months upon bottling. The final fruit proportion is 390 grams of fresh peaches per litre of finished Rode Perzik. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Alkohol 6,2 % Vol.
Zutaten water, 60 % barley malt, 40 % raw wheat, peaches, old hops

Das Bier hat 100/94 ratebeer Punkte.

Das Bier hatte eine goldgelbe Farbe, eine feine Nase, fruchtig (Pfirsich), am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, fruchtig (Pfirsich), eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein schönes Bier mit feiner Pfirsichnote, sehr lecker. (2023, getrunken bei Beyond Beer)

Oude Gueuze Golden Blend 20/21 Blend 33

A Golden Blend with both young and a good portion of two-year and four-year old lambik. This blend consists a of lambikken of seven different brews and four different barrels, ant 75 % of the lambikken have been brewed by us. More than 20 % of the heirloom cereals used in the 3 Fonteinen brewed lambik was sourced in Pajottenland.
The weighted average age of the blend was 25 months upon bottling. This blend features the same Lambikken as blend 34, except one and with different proportions. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Alkohol 7,2 % Vol.
Zutaten water, 60 % barley malt, 40 % raw wheat, old hops

Das Bier hat 100/95 ratebeer Punkte.

Das Bier hatte eine goldgelbe bis bernsteinartige, leicht trübe Farbe, eine feine Nase, elegant, leicht fruchtig, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, leicht fruchtig, dezent wilde Hefe, eine leichte Herbe (Holz), eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Sehr lecker. (2023, getrunken bei Beyond Beer)

Druif Muscat Bleu 19/20 Blend 47

For this Druif, we used Muscat Bleu grapes from Wijndomein Hoenshof in Hoepertingen, Haspengouw region, Flanders. Muscat Bleu is a hybrid wine and table grape and has its origin in Switzerland. We macerated the grape must with four different lambics from two different barrels. We let it macerate for five months and blended the grape lambicwith other three young lambics prior bottling. The final fruit intensity is 38,1 % of grape juice per litre of Druif Muscat Bleu, 100 % 3 Fonteinen. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Alkohol 8,0 % Vol.
Zutaten water, 60 % barley malt, 40 % raw wheat, grapes, juice, old hops

Das Bier hatte eine hellbraune, leicht rötliche Farbe, eine feine Nase, leicht fruchtig, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und feiner Säure, leicht fruchtig, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein schönes Bier mit feinem Aroma, sehr lecker. (2023, getrunken bei Beyond Beer)

Druif Dornfelder 19/20 Blend 30

For this Druif, we used Dornfelder grapes from Wijndomein Hoenshof in Hoepertingen, Haspengouw region, Flanders. Dornfelder is a dark skinned variety, originally from German. We co-fermented lambic with freshly pressed shortly skin macerated Dornfelder grape juice in an oak foeder. We let it sit for four month and blended the graspe lambic with some fresh lambic wort for the "prise de mousse" in the bottle. The final fruit intensity is 51,7 % of grape juice per litre of Druif Dornfelder, 100 % 3 Fonteinen. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Gueuze
Alkohol 9,0 % Vol.
Zutaten water, 60 % barley malt, 40 % raw wheat, grapes, juice, old hops

Das Bier hat 99/91 ratebeer Punkte.

Das Bier hatte eine rote Farbe, eine feine Nase, etwas Trauben (Wein), am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, fruchtig (Wein), leicht astringiernd (Tannin), eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein schönes Bier, sehr lecker. (2023, getrunken bei Beyond Beer)

Wijnbergperzik 2022/23 Blend No. 26

For this Wijnbergperzik, we macerated vineyard peaches for about four months on three- and four-year old lambik. Two thirds of the lambikken have been brewed by Brouwerij 3 Fonteinen, one third by Lindemans. The oldest lambik has been brewed in October 2019. This renders the weighted average age to more than 33 months. The final fruit proportion is 388 grams of Moesel-grown and hand-picked peaches per litre of Wijnbergperzik. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Lambik
Saison 2022/23
Blend 26
Bottling Date 12.01.2023
Best before 26.10.2043
Alkohol 6,0 % Vol.
Zutaten Water, barley malt (60 %), raw wheat (40 %), peaches, old hops

Das Bier hatte eine orange bis hellbraune, leicht trübe Farbe, eine feine Nase mit feiner Frucht, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, eine feine Frucht (Pfirsich), eine leichte Herbe, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein schönes aromatisches Bier, sehr lecker, Klasse. (2024, getrunken bei Beyond Beer)

Pruim Vroege Tolse 2022/23 Blend No. 21

For this Pruim, 3 Fonteinen macerated an old Belgian damson variety - Vroege Tolse - which they've handpicked with Willy Verlinden on the Wijngaardberg in Wezemaal, just outside Leuven. They macerated the plums for almost six months on three-year old lambik. While bottling, they blended with more two-and-ahalf-year old lambik, rendering the weighted average of the blend at more than 32 months upon the bottling moment. The final fruit proportion is 392 grams of Vroege Tolse per litre of finished Pruim. In total, They've used lambikken from three different barrels and seven different brews. 100% 3 Fonteinen. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Lambik
Saison 2022/23
Blend 21
Bottling Date 05.01.2023
Best before 26.10.2043
Alkohol 5,8 % Vol.
Zutaten Water, barley malt (60 %), raw wheat (40 %), plums or zwetschgen, old hops

Das Bier hatte eine hellbraune, leicht trübe Farbe, eine feine komplexe Nase, leicht fruchtig, etwas wilde Hefe, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, eine feine Frucht, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Sehr lecker. (2024, getrunken bei Beyond Beer)

Druif/Kriek Dornfelder 2021/22 Blend No. 28

This Dornfelder/Kriek is a blend of kriekenlambic and grape lambic, in a 22/78 cut. The fruits macerated for a weighted average of almost six months. We used two-and three-year old lambics for maceration only as there was no backblending involved.
The lambics originate from three different barrels and thirteen different brews. The weighted average age of this blend is a good 20 months. The final fruit proportion is 486 grams of fruit used per litre of finished fruit lambic. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Kriek, Lambik
Saison 2021/22
Blend 28
Bottling Date 08.02.2022
Best before 26.10.2042
Alkohol 6,7 % Vol.
Zutaten Water, barley malt (60 %), raw wheat (40 %), grape(s) (must) (juice), sour cherries, old hops

Das Bier hatte eine rotbraune, leicht trübe Farbe, eine feine elegante Nase, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und pikanter Säure, leicht astringierend, feine fruchtige Aromen, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Sehr lecker, Klasse. (2024, getrunken bei Beyond Beer)

Druif Muscaris 2021/22 Blend No. 23

For this Druif, we macerated muscaris grapes, picked at Hoenshof in the summer of 2021. We macerated the grape must on two- and three-year old lambikken. Maceration took almost four months before blending and bottling.
This brings the weighted average age of the blend to more than 22 months. The final fruit proportion is 396 grams of muscaris grapes per litre of Druif. Of all brews, more than a quarter was brewed with Pajottenland grown cereals. 100% 3 Fonteinen-brewed lambic. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Lambik
Saison 2021/22
Blend 23
Bottling Date 27.01.2022
Best before 26.10.2042
Alkohol 8,3 % Vol.
Zutaten Water, barley malt (60 %), raw wheat (40 %), grape(s) (must) (juice), old hops

Das Bier hatte eine goldgelbe, leicht trübe Farbe, eine feine elegante Nase mit feiner Frucht, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, eine feine Frucht, leicht astringierend, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Sehr lecker. (2024, getrunken bei Beyond Beer)

Honingbes 2021/22 Blend No. 103

For this second iteration of honeyberry, we macerated a larger volume for four months on three-year old lambik. We afterwards blended it with young lambik for the continued fermentation in the bottle.The weighted average age of the blend upon bottling clocks at more than 18 months. The final fruit proportion is 417 grams of honeyberry per litre of fruit lambik. Of the 3 Fonteinen lambikken, around 65% of the cereals used come from our own cereal collective. (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Lambik
Saison 2021/22
Blend 103
Bottling Date 12.08.2022
Best before 26.10.2042
Alkohol 6,0 % Vol.
Zutaten Water, barley malt (60 %), raw wheat (40 %), honeyberry, old hops

Das Bier hatte eine hellbraune, leicht rötliche Farbe, eine feine Nase mit feinem Aroma, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und leicht pikanter Säure, ein feines Aroma, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Sehr lecker. (2024, getrunken bei Beyond Beer)

Druif Spätburgunder 2021/22 Blend No. 22

For this Druif, we macerated Spätburgunder (the German Pinot Noir) from Weingut Harth + Harth. Freshly picked in Rheinhessen. Maceration took almost four months.
We only used two-and three-year old lambics, which brings the weighted average maceration upon bottling to almost 21 months. The final fruit intensity clocks at 500 grams of grapes per litre of finished Druif. Thank you Henning & family! (Zitat Brouwerij 3 Fonteinen)

     

Brauerei Brouwerij 3 Fonteinen
Typ Lambik
Saison 2021/22
Blend 22
Bottling Date 25.01.2022
Best before 26.10.2042
Alkohol 7,9 % Vol.
Zutaten Water, barley malt (60 %), raw wheat (40 %), grape(s) (must) (juice), old hops

Das Bier hatte eine bernsteinartige Farbe, eine feine Nase mit feiner Frucht, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und pikanter Säure, leicht astringierend, ein feines Aroma, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Sehr lecker. (2024, getrunken bei Beyond Beer)


Big Drop Brewing Co.

    

Die Big Drop Brewing Co. ist eine Brauerei in Ipswich in Großbritannien. Gegründet wurde sie im October 2016 von Rob Fink und James Kindred, sie ist spezialisiert auf alkoholfreie Biere.

Arctic Beach Coconut Stout

Brewed in collaboration with Einstök
A full-bodied, velvety treat. A blend of the creamy richness of dark chocolate, alongside the goodness of fresh lightly-toasted coconut. A burst of roasted malts and subtle coconut flavour will transport your palate to a beachy paradise, whilst you’re snuggled on the sofa. (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co. / Einstök Beer Company
Typ alkoholfreies Stout
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 102 kJ bzw. 24 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 5,7 g in 100 ml
  davon Zucker 2,8 g in 100 ml
IBU 7
Hopfen Magnum
Zutaten Water, barley, lactose (milk), cocoa nibs, coconut, natural flavouring, yeast

Das Bier hatte eine dunkelbraune Farbe, eine feine frische Nase, am Gaumen mittel mit dezenter bis feiner Süße, dezente Röstnoten, dezent Kaffee und Schokolade, etwas Kokos, eine dezente Bitterkeit und mittleren Nachhall. Gerade noch sehr lecker, das "A full-bodied" in der Beschreibung ist etwas übertrieben. (2021)

Coba Maya

A crisp, clean, lawnmower-style lager which pours the colour of straw in sunlight. A balanced malt punch on the palate, which a gentle spicy and herbal aroma of German noble hops. Stick an slice of lime in it and enjoy, Cerveza-style! (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co.
Typ alkoholfreies Lagerbier
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 47.9 kJ bzw. 11 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 2,2 g in 100 ml
  davon Zucker 1,0 g in 100 ml
IBU 11
Hopfen Hersbrucker Hallertau
Zutaten Water, barley, lactose (milk), oats, rice, hops, yeast

Das Bier hatte eine gelbe Farbe, eine feine Nase, dezent malzig, am Gaumen mittel mit dezenter bis feiner Süße, dezent malzig, dezente Hopfennoten, eine dezente bis moderate Bitterkeit und mittleren Nachhall. Ein dünnes Bier mit wenig Aroma, gerade noch sehr lecker. (2022)

Double Strike Sour

A tastebud-tickling Sour with a clean white grape aroma, hints of fresh white bread and almost lemon curd-like sourness. A great gateway into the world of sour beers, and, with its mouthwatering properties — an excellent aperitif. (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co.
Typ alkoholfreies Sour Ale
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 86 kJ bzw. 16 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 3,5 g in 100 ml
  davon Zucker 3,0 g in 100 ml
IBU 5
Hopfen Magnum
Zutaten Water, barley, wheat, yeast, acidity regulators (malic acid, lactic acid, citric acid, tartaric acid), black tea, malt vinegar

Das Bier hatte eine gelbe Farbe, eine feine Nase, dezent fruchtig, dezent säuerlich, am Gaumen mittel mit dezenter Süße und leichter Säure, dezent fruchtig, eine dezente Bitterkeit und mittleren Nachhall. Ein dünnes Bier mit wenig Aroma, gerade noch sehr lecker. (2021)

Galactic Milk Stout

Alcohol-free Stout. Forget the notion this is a beer style that has had its day. Instead, think of it as honeycomb covered in chocolate, because that’s exactly what it tastes like: rich, unctuous and an absolutely decadent treat of a beer. (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co.
Typ alkoholfreies Milk Stout
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 115 kJ bzw. 27,5 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 6,7 g in 100 ml
  davon Zucker 3,1 g in 100 ml
IBU 35
Hopfen Bramiling Cross
Zutaten Water, barley, oats, rye, hops, yeast, lactose (milk), cocoa nibs

Das Bier hatte eine dunkelbraune, fast schwarze Farbe, eine feine Nase, dezente Röstnoten, etwas Kaffee und Schokolade, am Gaumen vollmundig mit dezenter Süße und einem Hauch Säure, etwas Röstnoten, etwas Kaffee und Schokolade, eine moderate Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Sehr lecker, den Alkohol vermisst man kaum. (2021)

Fläderlätt Elderflower IPA

Brewed in collaboration with Hop Notch.
Refreshment delivered. This well-rounded Elderflower IPA delivers on both the nose and palate. Use of an experimental UK hop ‘Mozart’ generates a unique flavour profile with hints of bitter grapefruit, clean citrus, drawn together by a fresh, fruity elderflower twist. (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co. / Hop Notch Brewing
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 65.1 kJ bzw. 15 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 3,6 g in 100 ml
  davon Zucker 1,7 g in 100 ml
IBU 31
Hopfen Mozart
Zutaten Water, barley, lactose (milk), hops, natural flavouring, yeast

Das Bier hatte eine goldgelbe Farbe, eine feine Nase, etwas fruchtige Hopfennoten, am Gaumen mittel mit dezenter Süße, dezente Hopfennoten, eine moderate Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein recht dünnes Bier, von Holunderblüten keine Spur, gerade noch sehr lecker. (2021)

Off Piste Hazelnut Porter

We think this beer does exactly what it says on the label, the luxurious chocolate notes from the porter and the deliciously moreish hazelnut flavour combine to make this ale almost a chocolate bar in a glass, a genuinely delightful indulgence at any time of year. (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co.
Typ alkoholfreies Porter
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 108 kJ bzw. 25,8 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 2,9 g in 100 ml
  davon Zucker 1,3 g in 100 ml
IBU 10
Hopfen Challenger
Zutaten Water, barley, lactose (milk), hops, yeast, hazelnut flavouring

Das Bier hatte eine braune Farbe, eine feine Nase, dezent malzig, dezente Haselnuss, am Gaumen mittel mit dezenter bis feiner Süße, etwas Haselnuss, etwas Kaffee, wenig Kohlensäure, eine dezente bis moderate Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein recht dünnes Bier, gerade noch sehr lecker. (2021)

Paradiso Citra IPA

Alcohol-free IPA. This IPA radiates citrus fruit from the moment you pour it to the second you finish that last sip with a satisfied sigh. The bright, sharp twist of bitterness on the end makes you want to dive back in for one more. (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co.
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 78,9 kJ bzw. 18,5 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 3,6 g in 100 ml
  davon Zucker 2,0 g in 100 ml
IBU 42
Hopfen Chinnook, Cascade, Simcoe, Citra, Columbus
Zutaten Water, barley, wheat, lactose (milk), hops, yeast

Das Bier hatte eine goldgelbe Farbe, eine feine Nase, etwas tropische Früchte (Citrus), am Gaumen mittel mit dezenter Süße, etwas würzige Hopfennoten, eine moderate bis kräftige Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein recht dünnes Bier, für diesen Körper zu bitter, gerade noch sehr lecker. (2022)

Pine Trail Pale Ale

Alcohol-free Pale Ale. A delight for the senses, this beer delivers on all levels. Rosy floral aromas are immediate as you pour, with a light and limey citrus bite on the palate and a balanced but obvious bitterness to finish. (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co.
Typ alkoholfreies Pale Ale
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 78,9 kJ bzw. 18,5 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 3,7 g in 100 ml
  davon Zucker 2,1 g in 100 ml
IBU 42
Hopfen Magnum, Mosaic, Amarillo
Zutaten Water, barley, wheat, lactose (milk), hops, yeast

Das Bier hatte eine gelbe Farbe, eine feine Nase, dezente Hopfennoten, am Gaumen mittel mit dezenter Süße, etwas würzige Hopfennoten, eine moderate bis kräftige Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein recht dünnes Bier, für diesen Körper viel zu bitter, gerade noch sehr lecker. (2022)

Poolside DDH IPA

A classic hop-fest that fuses tropical flavours to recreate the intensity of a double IPA. The fantastic blend of US hops combine to give pineapple, citrus, pine and stone fruit aromas underpinned by a pine and herby flavour – topped off with an unapologetic slap of mango – to make this the ultimate summer thirst quencher. (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co.
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 113,8 kJ bzw. 27,2 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 3,6 g in 100 ml
  davon Zucker 2,0 g in 100 ml
IBU 62
Hopfen Azacca, Chinook, Mosaic and Motueka
Zutaten water, barley, lactose (milk), wheat, hops, yeast

Das Bier hatte eine goldgelbe Farbe, eine feine Nase, etwas fruchtige Hopfennoten, am Gaumen vollmundig mit dezenter bis feiner Süße, etwas fruchtig würzige Hopfennoten, eine kräftige Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Für diesen Körper zu bitter, gerade noch sehr lecker. (2022)

Rush Rider Pastry Sour

Brewed in collaboration with Amundsen An elegant bouquet of vibrant deep raspberry candy with a sour twist. A delicate nose moves to deliver a gentle refreshing sharp bite, before exploding with an intense profile of fresh vanilla, fresh berries and peach pie. A naughty-treat in a can. (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co. / Amundsen Bryggeri
Typ alkoholfreies Sour Ale
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 25 kJ bzw. 6 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 1,2 g in 100 ml
  davon Zucker 0,3 g in 100 ml
IBU 5
Hopfen Magnum
Zutaten Water, barley, wheat, malt vinegar, hops, yeast, malic acid, citric acid

Das Bier hatte eine gelbe Farbe, eine feine Nase, fruchtig, am Gaumen mittel mit dezenter Süße und etwas Säure, leicht fruchtig, eine dezente Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein recht dünnes Bier mit eher künstlichem Aroma, gerade noch sehr lecker. (2021)

Tailwind

Saddle up. This crisp, refreshing IPA oozes scents of lemon zest and tropical pineapple. A subtle bitterness works in tandem with the tropical citrus flavour notes from the Chinook & Cascade hop pairing, with Willamette delivering a round balanced spicy finish. Green lanes and the rolling countryside create the perfect summer backdrop, for the fresh rehydrating drop, mid or post ride! (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co.
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 68 kJ bzw. 6,2 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 3,3 g in 100 ml
  davon Zucker 1,2 g in 100 ml
IBU 40
Hopfen Chinook, Cascade, Willamette
Zutaten water, barley, lactose (milk), hops, yeast

Das Bier hatte eine bernsteinartige Farbe, eine feine Nase, leicht fruchtig, am Gaumen mittel mit dezenter Süße, leicht fruchtig, etwas würzige Hopfennoten, eine kräftige Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Ein recht dünnes Bier, für die kräftige Bitterkeit fehlt der Körper, gerade noch sehr lecker. (2021)

Woodcutter Brown Ale

This beautiful brown ale is malt-focused with a toasty aroma and soft grassy notes because of the light use of hops. The palate is malty with a touch of fruit and caramel. Pair this beer with something hearty like a good beef stew. (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co.
Typ alkoholfreies Brown Ale
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 92,2 kJ bzw. 22 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 4,9 g in 100 ml
  davon Zucker 2,7 g in 100 ml
IBU 17
Hopfen Magnum
Zutaten Water, barley, wheat, lactose (milk), hops, yeast

Das Bier hatte eine dunkelbraune Farbe, eine feine Nase, leicht malzig, leicht metallisch, am Gaumen mittel mit dezenter Süße, etwas Röstnoten, etwas Kaffee, eine dezente bis moderate Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Gerade noch sehr lecker. (2021)

Waterslide IPA

A burst with herbal and tropical flavours, sweetness and a touch of bitterness. This juice bomb is a Southern Hemisphere & New World hop powerhouse, designed to make your mouth water. Exploding with sherbet fruit aromas, thirst-quenching tropical notes, and a delicate, lingering lemongrass bitter finish. (Zitat Big Drop Brewing Co.)

Brauerei Big Drop Brewing Co.
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol <0,5 % Vol.
Energie 50,2 kJ bzw. 12 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 2,1 g in 100 ml
  davon Zucker 0,7 g in 100 ml
IBU 60
Hopfen Wai-iti, Calypso, Motueka, Ekuanot, Victoria Secret
Zutaten Water, Barley, Hops, Glycerol, Yeast

Das Bier hatte eine goldgelbe Farbe, eine feine Nase, etwas tropische Früchte, etwas süßes Malz, am Gaumen mittel mit dezenter bis feines Süße, etwas fruchtig würzige Hopfennoten, eine moderate bis kräftige Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Für ein alkoholfreies IPA durchaus trinkbar. (2022)


Coast Beer Co.

Coast Beer Co. ist eine Brauerei in Edinburgh in Großbritannien. Gegründet wurde sie 2019 von James Brown, sie ist spezialisiert auf alkoholfreie Biere.

Idaho 7 IPA

We are proud to introduce the world’s first alcohol-free single hop beer series. At the brewery, we experimented with over 30 different single hop recipes and have brewed our favourites to share with you. All hops the used in this series come directly from carefully selected growers for the highest quality and freshest hops.
Idaho 7 was originally selected from experimental hop varieties being grown in Jackson Hop Farm, Wilder, Idaho, this hop variety was named out of pride from its home state and first released in 2015. (Zitat Coast Beer Co.)

Brauerei Coast Beer Co.
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol 0,0 % Vol.
Energie 140 kJ bzw. 33 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 7,9 g in 100 ml
  davon Zucker 3,8 g in 100 ml
Hopfen Idaho 7
Zutaten Water, malted barley, yeast, hops

Das Bier hatte eine hellgelbe Farbe, eine feine Nase, etwas tropische Früchte (Citrus), am Gaumen mittel mit dezenter bis feiner Süße, etwas tropische Früchte, eine moderate bis kräftige Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Das Aroma wirkt etwas künstlich parfümiert, gerade noch sehr lecker. (2021)

7 Grain 7 Hop DDH IPA

A unique combination of seven different grains meets seven fresh and aromatic hops. Medium-full bodied beer with an approachable bitterness, generously double dry hopped to deliver a hazy beer with big waves of the tropical fruit aromas and flavours we love so much. (Zitat Coast Beer Co.)

Brauerei Coast Beer Co.
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol 0,0 % Vol.
Energie 140 kJ bzw. 33 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 7,9 g in 100 ml
  davon Zucker 3,8 g in 100 ml
Hopfen Nelson Sauvin, Sabro, Simcoe, Azzaca, Citra, Columbus, Mosaic
Malz Pilsner, Wheat, Oats, Rye, Flaked Rice, Millet, Flaked Corn
Zutaten Water, malted barley, yeast, hops

Das Bier hatte eine hellgelbe Farbe, eine feine Nase, etwas tropische Früchte, am Gaumen mittel mit dezenter bis feiner Süße, etwas tropische Früchte, eine moderate Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Schönes frisches IPA, sehr lecker, Klasse. (2022)

Centennial IPA

We are proud to introduce the world’s first alcohol-free single hop beer series. At the brewery, we experimented with over 30 different single hop recipes and have brewed our favourites to share with you. All the hops used in this series come directly from carefully selected growers for the highest quality and freshest hops.
Centennial is one of the most well-respected hops since being released in the 1990’s. Named after the centennial anniversary of Washington state. Old school and incredibly well rounded. (Zitat Coast Beer Co.)

Brauerei Coast Beer Co.
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol 0,0 % Vol.
Energie 140 kJ bzw. 33 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 7,9 g in 100 ml
  davon Zucker 3,8 g in 100 ml
Hopfen Centennial
Zutaten Water, malted barley, yeast, hops

Das Bier hatte eine hellgelbe Farbe, eine feine Nase, etwas fruchtige Hopfennoten, am Gaumen mittel mit dezenter bis feiner Süße, etwas fruchtige Hopfennoten, eine moderate bis kräftige Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Für ein Alkoholfreies sehr lecker. (2022)

DDH IPA

The first release in our DDH Series, featuring a classic trio Citra, Simcoe, Mosaic hops. Perfect balance of flavour, bitterness and drinkability, this special double dry hopped IPA has been treated to twice the amount of hops, giving you an extra punch of the juicy hop flavours and aromas we love so much. (Zitat Coast Beer Co.)

Brauerei Coast Beer Co.
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol 0,0 % Vol.
Energie 140 kJ bzw. 33 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 7,9 g in 100 ml
  davon Zucker 3,8 g in 100 ml
Hopfen Simcoe, Citra, Mosaic
Malz Pilsner, Pale Ale, Flaked Wheat
Zutaten Water, malted barley, yeast, hops

Das Bier hatte eine hellgelbe Farbe, eine feine Nase, dezente Hopfennoten, am Gaumen mittel mit dezenter bis feiner Süße, etwas tropische Früchte, dezente Hopfennoten, eine moderate bis kräftige Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Gerade noch sehr lecker. (2021)

IPA

The ultimate sessionable IPA for craft beer lovers. Super refreshing, tropical flavours and aromas from dry hopping with fresh US hops. Approachable bitterness balanced out with a medium to full malt body. This is a highly crushable beer, we think you’re going to love it! (Zitat Coast Beer Co.)

Brauerei Coast Beer Co.
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol 0,0 % Vol.
Energie 140 kJ bzw. 33 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 7,9 g in 100 ml
  davon Zucker 3,8 g in 100 ml
Hopfen Simcoe, Citra, Mosaic
Malz Pilsner, Pale Ale
Zutaten Water, malted barley, yeast, hops

Das Bier hatte eine hellgelbe Farbe, eine feine Nase, dezente Hopfennoten, am Gaumen mittel mit dezenter bis feiner Süße, etwas tropische Früchte, dezente Hopfennoten, eine moderate Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Gerade noch sehr lecker. (2022)

Sabro Galaxy DDH IPA

The second release from our DDH Series. Intense juicy hop flavours and aromas immediately transport us to a paradise in the tropics. Galaxy's signature pineapple, passion fruit, and citrus notes are a perfect pairing for the characteristic coconut vibes that Sabro brings to the table. (Zitat Coast Beer Co.)

Brauerei Coast Beer Co.
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol 0,0 % Vol.
Energie 140 kJ bzw. 33 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 7,9 g in 100 ml
  davon Zucker 3,8 g in 100 ml
Hopfen Sabro, Galaxy
Malz Pilsner, Pale Ale, Flaked Wheat
Zutaten Water, malted barley, yeast, hops

Das Bier hatte eine hellgelbe Farbe, eine feine Nase, etwas tropische Früchte ( Citrus), etwas würzige Hopfennoten, am Gaumen vollmundig mit dezenter bis feiner Süße, etwas tropische Früchte, dezent würzige Hopfennoten, eine moderate Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Für eine Alkoholfreies sehr lecker mit klaren Hopfenaromen, Klasse. (2021)

Sabro IPA

We are proud to introduce the world’s first alcohol-free single hop beer series. At the brewery, we experimented with over 30 different single hop recipes and have brewed our favourites to share with you. All the hops used in this series come directly from carefully selected growers for the highest quality and freshest hops.
Sabro is the newest aroma hop release from the Hop Breeding Co. Notable for its complexity of fruit and citrus flavours. Sabro proves to be a strongly expressive hop that translates its flavour incredibly well into beer. (Zitat Coast Beer Co.)

Brauerei Coast Beer Co.
Typ alkoholfreies IPA
Alkohol 0,0 % Vol.
Energie 140 kJ bzw. 33 kcal in 100 ml
Kohlehydrate 7,9 g in 100 ml
  davon Zucker 3,8 g in 100 ml
Hopfen Sabro
Zutaten Water, malted barley, yeast, hops

Das Bier hatte eine hellgelbe Farbe, eine feine Nase, etwas tropische Früchte (Litschi, Citrus), am Gaumen mittel mit dezenter bis feiner Süße, etwas tropische Früchte (Litschi, Citrus), dezent blumige Hopfennoten, eine moderate Bitterkeit und aromatischen Nachhall. Für eine Alkoholfreies sehr lecker, es wirkt aber etwas dünn. (2021)


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