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Heute gab es 2 Champagner und 2 Bordeaux (Liste aller Weinproben siehe hier).
Die Weine
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Champagne Trouillard - Extra Selection
Champagnerhaus | Champagne Trouillard | |
AOC | Champagne | |
Cuvee | 33,3 % Chardonnay 33,3 % Pinot Noir 33,3 % Pinot Meunier |
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Alkohol | 12,0 % V/V |
Der Champagner hatte eine feine Nase mit feiner Frucht, einen guten Körper mit feiner Frucht und leicht pikanter Säure, eine leichte Herbe und guter Länge. Sehr lecker aber nicht so gut wie der Brut Authentique.
Champagne Pierre Trichet - Brut Premier Cru
Champagnerhaus | Champagne Pierre Trichet | |
AOC | Champagne | |
Cuvee | 22 % Chardonnay 25 % Pinot Noir 53 % Pinot Meunier |
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Flaschenreife | 2 - 3 Jahre | |
Alkohol | 12,0 % V/V | |
Dosage | 7,8 g/l |
Der Champagner hatte eine feine Nase mit feiner Frucht und leichten Reifenoten, einen guten Körper, komplex mit feiner Frucht und guter Länge. Ein schöner komplexer Champagner, deutlich besser aus der Trouillard. Sehr lecker, Klasse
2021 Clos Floridene
Weingut | Clos Floridene | |
Jahrgang | 2021 | |
AOC | Graves | |
Cuvee | 75 % Sauvignon Blanc 25 % Semillon |
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Alkohol | 12,5 % Vol. |
De Wein hatte eine feine Nase mit etwas Frucht, etwas Holz und etwas Grapefruit, einen guten Körper, fruchtig mit feiner Säure und guter Länge. Den hatten wir besser in Erinnerung, wenig Komplex, gerade noch sehr lecker.
2018 Clos La Gaffelière
The second label made by the team of château La Gaffelière. Born in 1985, Clos La Gaffelière has his own vat room and cellars.
Ageing is done, in large part, in one and two years old barrels. The blend is usually a large majority of Merlot ( up to 90%)
and the rest of Cabernet Franc 90% from our clayey foothills ,this wine made by the team of Château La Gaffelière, it is vinified
and aged with just as much care as the lots making up the first wine. An authentic, pleasure-giving and easy drinking wine.
The winter was very wet, so it was difficult to get into the vineyard before the beginning of April. Bud burst occurred in early April.
We escaped two hailstorms at the end of May. Flowering was accompanied by heavy rainfall but fortunately fruit set was not much
affected. Storms in June and July accentuated the pressure from mildew until véraison, which occurred at the end of July for the Merlot and
during August for the Cabernet Franc.
Early August saw a heatwave, with temperatures approaching 40°C, causing some blockage at the end of véraison.
We had to do some thinning on the Cabernet Franc for ripening purposes, by cutting out bunches showing delayed véraison.The
high temperatures and the mild weather allowed for harvesting in good conditions. Cool nights and warm days favoured finesse in the
tannins. (Zitat Chateau la Gaffeliere)
Weingut | Clos La Gaffelière | |
Jahrgang | 2018 | |
Klassifikation | Grand Cru | |
AOC | Saint-Emilion | |
Cuvee | 90 % Merlot 10 % Cabernet Franc |
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Ernte Merlot | 20. September bis 1. Oktober | |
Ernte Cabernet Franc | 9. bis 10. Oktober | |
Vinifikation | Sorting of grapes by density (berry sorting). Vinification by parcel in stainless-steel
temperature-controlled tanks, filled by gravity without sulfur. Alcoholic fermentation with pumping over and punching down. Malolactic fermentation in tanks. |
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Ausbau | 12 months: 15% new oak and the rest in one- and two-year barrels. 3 rackings. | |
Alkohol | 14,0 % Vol. |
Der Clos La Gaffelière ist der
Zweitwein von
Chateau la Gaffeliere.
Der Wein hatte eine feine Nase, fruchtig, etwas Tabak, etwas Teer, einen guten Körper, fruchtig, etwas astringierende Tannine,
etwas Teer, dezenter Säure und guter Länge. Ein kräftiger Wein aber wenig komplex, gerade noch sehr lecker.
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