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Jellyfish

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Das Jellyfish ist ein Restaurant in Hamburg Eimsbüttel.

     

Das Restaurant

Name Jellyfish
Straße Weidenallee 12
Ort 20357 Hamburg
Telefon 040 - 4105414
Email info[at]jellyfish-restaurant.de
Webseite www.jellyfish-restaurant.de

Das Menü

  • Hamachi
    Ponzu | Koriander | Spinat (14 €)
  • Curry Cappuccino mit Kaffirlimette
    Gyoza von der Languste | grüner Spargel (12 €)
  • Label Rouge Lachs "auf der Haut gebraten"
    Edamame | Glasnudelsalat | Yuzu Beurre Blanc (32 €)
  • Französische Maispoularde "Lemon Chicken"
    Wilder Brokkoli | Salzzitrone | Pommes Bâtonnets (32 €)
  • Tarte au citron 2.0
    Himbeere | Mango | Baiser (12 €)

Das 5 Gänge Mittags Menü kostet 69 €.

Vor dem Essen wurde etwas Focaccia, Blätterteig Röllchen mit Trüffel, Frischkäse mit Bärlauch Kresse und Blüten und ein Fisch Mousse in Fischform mit leichter Zitrus- und Rauchnote gereicht. Alles sehr lecker.

Hamachi
Ponzu | Koriander | Spinat

Der Hamachi war zart mit fester Textur und feinem Aroma, umhüllt war er von Nori Algen. Dazu gab es Spinat mit Wakame Algen, etwas Koriander Mayonnaise und eine Vinaigrette mit Ponzu, Chilis und Zwiebeln. Die Vinaigrette war leicht pikant und hatte eine feine Umami Note. Sehr lecker.

Curry Cappuccino mit Kaffirlimette
Gyoza von der Languste | grüner Spargel

     

Auf einem Salat aus grünem Spargel war eine mit Languste gefüllte Gyoza angerichtet. Angegossen wurde ein Curry "Cappuccino" mit Kaffirlimette. Der grüne Spargel war perfekt al dente mit leicht knackiger Textur und feinem Aroma, die Gyoza hatte ein feines Aroma, der Teig war etwas dick. Das Curry "Cappuccino" hatte ein feines Aroma mit leicht cremiger Textur und feiner Schärfe (Klasse). Ein schönes Gericht , sehr lecker.

Label Rouge Lachs "auf der Haut gebraten"
Edamame | Glasnudelsalat | Yuzu Beurre Blanc

Der gebratene Label Rouge Lachs war sehr zart, leicht glasig mit feinem Aroma und leicht krosser Haut. Dazu gab es Edamame, ein Edamame Püree, ein Rettich Röllchen, gefüllt mit einem Glasnudel Salat, getoppt mit etwas Erdnüssen, getrockneten Zwiebeln und Frühlingszwiebeln und eine Yuzu Beurre blanc mit feinem Aroma und feiner Schärfe. Das knackige Rettich Röllchen sorgte für etwas texturelle Abwechslung, sehr lecker.

Französische Maispoularde "Lemon Chicken"
Wilder Brokkoli | Salzzitrone | Pommes Bâtonnets

Die Mais Poularde war perfekt gegart, zart, saftig mit feinem Aroma, die krosse Haut hatte leichte Röstnoten. Dazu gab es betont knackigen wilden Brokkoli, ein Zwiebel Safran Püree, süß sauer eingelegte Tomaten mit feiner Säure, eine Sauce Béarnaise, Pommes Bâtonnets mit Kräutern und einen Jus mit Salzzitrone. Sehr lecker, die Pommes waren aber weich und labbrig und die Sauce Béarnaise erinnerte etwas an Mayonnaise.

Tarte au citron 2.0
Himbeere | Mango | Baiser

Als Dessert gab es eine Zitronen Tarte mit Baiser, ein Mango Sorbet, aromatische Himbeeren, etwas Schokoladen Ganache und einen Sud aus Rhabarber und Basilikum Öl. Der Mürbeteig der Tarte hätte etwas aromatischer und buttriger sein können, die Zitronen Creme hatte wenig Säure und Aroma. Das Mango Sorbet hatte wenig Aroma, die Mango war nicht richtig reif. Gerade noch sehr lecker.

Die Weine

  • Champagne Charles Heidsieck - Rosé Réserve (0,1 l für 25,50 €)
  • Eisele Vineyard - 2020 Sauvignon Blanc (0,1 l für 40,00 €)

Champagne Charles Heidsieck - Rosé Réserve

LIKE THE BRUT RÉSERVE, the Rosé Réserve is the result of meticulous attention and stands out for its unconventional character. The Rosé Réserve is also the result of juices from the first press only and, the wine benefits from a slow and long maturation of 3 to 4 years, far beyond the norms of the region.

80% of the year’s wines are composed of equal portions of Meunier, Chardonnay and Pinot Noir, while the 20% of reserve wines are made up of 50% Pinot Noir and 50% Chardonnay. The total of the cuvée is therefore 40% Pinot Noir, 35% Chardonnay and 25% Meunier. Each are vinified cru by cru, varietal by varietal, in stainless steel vats.
To ensure the ideal balance of freshness and elegance on one hand and structure and complexity on the other, the Cellar Master bides by a House principle, intentionally selecting reserve wines that are younger than those of the Brut Réserve. The red reserve wines, from the leading Pinot Noir terroirs, date from up to 5 years before the last harvest.
5 to 6% of wines vinified in red provide tannins and the fragrance of red fruits, a base upon which the Cellar Master will subtly develop a full-bodied, voluptuous rosé. (Zitat Champagne Charles Heidsieck)

     

Champagnerhaus Champagne Charles Heidsieck
AOC Champagne
Typ Rose
Cuvee 35 % Chardonnay
40 % Pinot Noir
25 % Pinot Meunier
Flaschenfüllung 2019
Degorgiert 2022
Alkohol 12,0 % V/V

A sophisticated powdery pink robe with luminous glints of wild rose. Delicate, vivacious bubbles are the result of an ageing period of over 48 months.
The subtle, yet complex nose reveals initial fragrances of home-made strawberry jam mixed with the fruitiness of vineyard peaches. Warm velvety notes of gingerbread.
The deep powerful mouthfeel offers a burst of strawberry, raspberry and blackberry nestled in velvety whipped cream. (Zitat Champagne Charles Heidsieck)

Mittleres Lachsrosa, orangefarbene Reflexe, feines, anhaltendes Mousseux. Feine Gewürznuancen von Zimt und Ingwer, unterlegt mit Erdbeerkonfitüre und reifen Kirschen, ein Hauch von reifem Steinobst. Komplex, mineralisch und straff, seidige Textur, dunkle Waldbeeren, salzig im Abgang, zarte Kräuterwürze, ein vielschichtiger Begleiter bei Tisch, weinig, würzig und lange anhaftend. 94/100 (Zitat Falstaff)

Der Champagner hatte eine feine Nase mit feiner Frucht, einen guten Körper mit feiner Frucht, schön ausgewogen in Süße und Säure guter Länge. Ein schöner frischer Champagner, sehr lecker.

Eisele Vineyard - 2020 Sauvignon Blanc

Unlike the prior vintage, 2020 was challenging from the very beginning: low winter rainfall early in the dormancy phase prevented an early bud break despite warm temperatures. The continuing trend in the spring led to hydric stress early in the growing season. However, the Sauvignon planted on deep clay soils and north-facing slopes benefitted from a cooling effect, creating favorable ripening conditions with very cool nights and seasonable temperatures from mid-July to mid-August. We harvested the first Sauvignon Blanc Musque on August 17th and finished with the later ripening block adjacent to the winery on September 1st. This relatively early pick allowed us to capture extraordinary freshness in the wines. The clusters were small and concentrated with an unprecedented level of aromatic intensity, which revealed itself in the depth of our underground cave. The batonnage was performed continuously until December, even during the harrowing week of fires that surrounded our area. The “elevage sur lies” lasted for a year, protecting the flavors, enriching and swathing the wine with creamy and savory components, suggesting a long and glorious bottle life.
The grapes were certified ‘Organic’ by CCOF and ‘Biodynamic’ by Demeter.
The wines were aged on their lees for 12 months, in a combination of stainless steel (28%), concrete eggs (14%), used oak (36%) and new oak (22%). (Zitat Eisele Vineyard)

     

Weingut Eisele Vineyard
Jahrgang 2020
Weinbaugebiet Napa Valley
Cuvee 80 % Sauvignon Blanc Musqué
20 % Sauvignon Blanc
Alkohol 14,3 % V/V

Our winemaking team notes: “The nose of the 2020 Sauvignon Blanc slowly opens with scents of white flowers and candied nectarine. A gentle swirl unlocks incredibly delicate notes of pink grapefruit, orange blossom, lemon curd with meringue, white musk and a hint of oyster shell. The palate delivers crystalline minerality and creaminess with notes of toasted brioche, rose petal and lily of the valley, leading to a very pure and precise finish. Against the odds set by the exceptional climatic pressure of the vintage, this is perhaps the most vibrant and subtle Sauvignon Blanc ever produced from the Eisele Vineyard.” (Zitat Eisele Vineyard)

This is yet another intensely delicious, refreshing, and particularly satisfying vintage of this personal favorite. The core features the same ultra-rich texture and exotic fruit flavors I adore such as key lime tart, caramelized grapefruit slices, and honey crisp apples plus hits of ginger on the finish. Compared to recent vintages, this edition is particularly savory and elegant in style which means it will pair with an array of fresh seafood menus and French cheeses for happy hour sipping. Enjoy over the next 4-5 years. (Zitat California Wine Advisors)

Lots of tropical fruit with mango and pineapple character. Ripe pear with some crushed stone. Lavender and green papaya, too. Full-bodied, lightly chewy and phenolic. Structured. Needs time to open, but a fantastic finish. Bitter-lemon and salty notes at the end. Better in 2024. 97/100 (Zitat James Suckling)

Normalerweise wir dieser Wein mit dem Coravin System ausgeschenkt. Diese Flasche war schon fast leer und man hat sie normal geöffnet. Das Glas wurde nicht berechnet, eine nette Geste.
Der Wein hatte eine feine elegante, aber eher dezente Nase, einen guten Körper mit feiner Frucht und feiner Säure, eine feine Mineralität mit feiner Salznote und guter Länge. Ein feiner eleganter Sauvignon Blanc, sehr lecker. Ob der geringe Füllstand der Flasche ein Grund für die dezente Nase war ist ohne Vergleich schwer zu beurteilen.

Der Service war freundlich und zuvorkommend. Das Jellyfish bietet eine sehr gute Qualität. Chef de Cuisine ist Stefan Fäth.

Das Jellyfish belegt zur Zeit in Hamburg Platz 9 (Restaurant Ranglisten) und hat einen Michelinstern.


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